Aero2 - ktoś korzysta?

Forum przeznaczone do wymiany poglądów na temat funkcjonowania sieci (i nie tylko). Możecie pisać tu również o wszystkim co związane jest z komputerami, z wyłączeniem tematu gier (forum poniżej)

Moderator: Staszow.com

Tom345
Najsłabsze Ogniwo
Posty: 7
Rejestracja: 09 maja 2010, 11:31

Aero2 - ktoÅ› korzysta?

Nieprzeczytany post autor: Tom345 » 13 maja 2012, 18:07

Jak w temacie, czy ktoś z was korzysta może z ich usług i jest w stanie wypowiedzieć się na temat jakości działania?

Jeżeli nie ma nikogo, to czy ktokolwiek ma po prostu informacje, czy w Staszowie osiągalne są BTSy, które w nazwie mają "PL 17"? :)

Awatar użytkownika
okin
Stały bywalec
Posty: 111
Rejestracja: 03 cze 2003, 19:12
Lokalizacja: Staszów
Kontakt:

Re: Aero2 - ktoÅ› korzysta?

Nieprzeczytany post autor: okin » 15 maja 2012, 10:58

Używam Aero 2 od marca.
Działa stabilnie i już 512 kb/s.
Na terenie Staszowa nie udało mi się połączyć, karta była w telefonie. Pokrycie na stronie potwierdza to, że raczej nie ma szans na ta chwile zalogować się do sieci.
Monza jeszcze spróbować modem 3G z możliwością podłączenia anteny zewnętrznej.
Aero 2 działa tylko do końca 2014 roku, wiec warto korzystać, a koszt to 27zł i trochę ponad miesiąc oczekiwania na kartę sim.

Tom345
Najsłabsze Ogniwo
Posty: 7
Rejestracja: 09 maja 2010, 11:31

Re: Aero2 - ktoÅ› korzysta?

Nieprzeczytany post autor: Tom345 » 16 maja 2012, 19:26

Napisałem z zapytaniem o rozszerzenie zasięgu, może uzyskam odpowiedź.
Póki co, pozostaje czekać.

kamilos205
Najsłabsze Ogniwo
Posty: 5
Rejestracja: 15 lip 2013, 15:58

Re: Aero2 - ktoś korzysta?

Nieprzeczytany post autor: kamilos205 » 15 lip 2013, 16:01

I jak nadal nie ma zasięgu areo2 w Staszowie i okolicy? Gdyby nie zasięg to byłbym pewny zakupu karty :( .
Ostatnio zmieniony 22 lip 2013, 13:15 przez kamilos205, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
okin
Stały bywalec
Posty: 111
Rejestracja: 03 cze 2003, 19:12
Lokalizacja: Staszów
Kontakt:

Re: Aero2 - ktoś korzysta?

Nieprzeczytany post autor: okin » 15 lip 2013, 18:45

Zasieg możesz sprawdzic telefonem tzn.przeszukac dostepne sieci (karta sim dowolna) - jesli jest wskaże dostepnośc aero 2 (telefon musi obsługiwać czestotliwosc na której aero 2 pracuje 900MHz zazwyczaj każdy smartfon), przyjajmnej tak do niedawna dało się to zrobić -przepraszam juz nieaktualne Aero2 ukrywa sie od pewnego czasu pod plusem
dla zainteresowanych zaczyna się krecenie lodów
http://jdtech.pl/2013/05/captcha-w-aero ... slamy.html
czyli z zestwawem typu http://www.komputronik.pl/product/16568 ... nosny.html
bedzie duzo zabawy malo przyjemności

kamilos205
Najsłabsze Ogniwo
Posty: 5
Rejestracja: 15 lip 2013, 15:58

Re: Aero2 - ktoś korzysta?

Nieprzeczytany post autor: kamilos205 » 15 lip 2013, 19:15

A jest ktoś komu aero2 działa?

walek
Najsłabsze Ogniwo
Posty: 3
Rejestracja: 29 lip 2013, 15:33

Re: Aero2 - ktoś korzysta?

Nieprzeczytany post autor: walek » 29 lip 2013, 15:35

A cena stosunkowo jest ok?
mieszkania lublin

Awatar użytkownika
młody
Wszechobecny
Posty: 1099
Rejestracja: 12 lip 2003, 13:27
Lokalizacja: cały kraj.
Kontakt:

Re: Aero2 - ktoś korzysta?

Nieprzeczytany post autor: młody » 30 lip 2013, 07:16

kamilos205 pisze:A jest ktoś komu aero2 działa?

Okolice Szydłowa sygnał jest na małej magnesowej antence
ale transfer ........jak w umowie (tragiczny)
Potwierdza się stara zasada
"za tanie piniądze to psi mięso jedzą"
jak coś jest za darmo to często na darmo
Wybrałem sobie taki nick ... bo ze mnie nie jest stary pryk.
Jeżeli zechcesz mnie zobaczyć... to właśnie tutaj myszką naciś.
Postaraj odnieś się do tego postu..
Autora zostaw w spokoju po prostu.

Czarny2014
Najsłabsze Ogniwo
Posty: 1
Rejestracja: 13 sie 2013, 08:34

Re: Aero2 - ktoś korzysta?

Nieprzeczytany post autor: Czarny2014 » 13 sie 2013, 08:37

ja korzystam i nie ma co narzekać, może prędkości nie są kosmiczne, ale idealnie nadaje się w podróży!

walek - aero2 jest darmowe, płacisz tylko depozyt za kartę SIM

pcdoktor
Najsłabsze Ogniwo
Posty: 2
Rejestracja: 18 sie 2013, 08:08

Re: Aero2 - ktoś korzysta?

Nieprzeczytany post autor: pcdoktor » 18 sie 2013, 08:38

Czarny2014 pisze:ja korzystam i nie ma co narzekać, może prędkości nie są kosmiczne, ale idealnie nadaje się w podróży!

walek - aero2 jest darmowe, płacisz tylko depozyt za kartę SIM
według mnie jak za cos płacisz to wymagasz
dla wszystkich którzy chcieli potestowac aero2
koszt depozytu karty 20 zł , 7zł za przysłanie karty poczta , modem zgodby z aero2 od 100 do 200 zł

kamilos205
Najsłabsze Ogniwo
Posty: 5
Rejestracja: 15 lip 2013, 15:58

Re: Aero2 - ktoś korzysta?

Nieprzeczytany post autor: kamilos205 » 25 sie 2013, 20:38

Jak się ma telefon obsługujący 900 MHz to on może spełniać rolę modemu i koszta są o wiele mniejsze.Może i ja zamówię tą kartę bo chyba się inaczej nie dowiem czy u mnie jest zasięg czy nie :)

kamilos205
Najsłabsze Ogniwo
Posty: 5
Rejestracja: 15 lip 2013, 15:58

Re: Aero2 - ktoś korzysta?

Nieprzeczytany post autor: kamilos205 » 11 wrz 2013, 16:25

Na stronie mapa.btsearch.pl pojawiły się nowe nadajniki aero2 w naszym rejonie (Połaniec,Staszów,Krzywołęcz,Oleśnica).Czy mógłby ktoś sprawdzić czy już działają?

http://mapa.btsearch.pl/gps/ll/50.49887 ... 71094/z/11

ODPOWIEDZ