Aero2 - ktoś korzysta?

Forum przeznaczone do wymiany poglądów na temat funkcjonowania sieci (i nie tylko). Możecie pisać tu również o wszystkim co związane jest z komputerami, z wyłączeniem tematu gier (forum poniżej)

Moderator: Staszow.com

Aero2 - ktoÅ› korzysta?

Nieprzeczytany postprzez Tom345 » niedziela, 13 maja 2012, 18:07

Jak w temacie, czy ktoś z was korzysta może z ich usług i jest w stanie wypowiedzieć się na temat jakości działania?

Jeżeli nie ma nikogo, to czy ktokolwiek ma po prostu informacje, czy w Staszowie osiągalne są BTSy, które w nazwie mają "PL 17"? :)
Tom345
Najsłabsze Ogniwo
 
Posty: 7
Dołączył(a): niedziela, 9 maja 2010, 11:31

Re: Aero2 - ktoÅ› korzysta?

Nieprzeczytany postprzez okin » wtorek, 15 maja 2012, 10:58

Używam Aero 2 od marca.
Działa stabilnie i już 512 kb/s.
Na terenie Staszowa nie udało mi się połączyć, karta była w telefonie. Pokrycie na stronie potwierdza to, że raczej nie ma szans na ta chwile zalogować się do sieci.
Monza jeszcze spróbować modem 3G z możliwością podłączenia anteny zewnętrznej.
Aero 2 działa tylko do końca 2014 roku, wiec warto korzystać, a koszt to 27zł i trochę ponad miesiąc oczekiwania na kartę sim.
Avatar użytkownika
okin
Stały bywalec
 
Posty: 109
Dołączył(a): wtorek, 3 czerwca 2003, 19:12
Lokalizacja: Staszów

Re: Aero2 - ktoÅ› korzysta?

Nieprzeczytany postprzez Tom345 » środa, 16 maja 2012, 19:26

Napisałem z zapytaniem o rozszerzenie zasięgu, może uzyskam odpowiedź.
Póki co, pozostaje czekać.
Tom345
Najsłabsze Ogniwo
 
Posty: 7
Dołączył(a): niedziela, 9 maja 2010, 11:31

Re: Aero2 - ktoś korzysta?

Nieprzeczytany postprzez kamilos205 » poniedziałek, 15 lipca 2013, 16:01

I jak nadal nie ma zasięgu areo2 w Staszowie i okolicy? Gdyby nie zasięg to byłbym pewny zakupu karty :( .
Ostatnio edytowano poniedziałek, 22 lipca 2013, 13:15 przez kamilos205, łącznie edytowano 1 raz
kamilos205
Najsłabsze Ogniwo
 
Posty: 5
Dołączył(a): poniedziałek, 15 lipca 2013, 15:58

Re: Aero2 - ktoś korzysta?

Nieprzeczytany postprzez okin » poniedziałek, 15 lipca 2013, 18:45

Zasieg możesz sprawdzic telefonem tzn.przeszukac dostepne sieci (karta sim dowolna) - jesli jest wskaże dostepnośc aero 2 (telefon musi obsługiwać czestotliwosc na której aero 2 pracuje 900MHz zazwyczaj każdy smartfon), przyjajmnej tak do niedawna dało się to zrobić -przepraszam juz nieaktualne Aero2 ukrywa sie od pewnego czasu pod plusem
dla zainteresowanych zaczyna się krecenie lodów
http://jdtech.pl/2013/05/captcha-w-aero ... slamy.html
czyli z zestwawem typu http://www.komputronik.pl/product/16568 ... nosny.html
bedzie duzo zabawy malo przyjemności
Avatar użytkownika
okin
Stały bywalec
 
Posty: 109
Dołączył(a): wtorek, 3 czerwca 2003, 19:12
Lokalizacja: Staszów

Re: Aero2 - ktoś korzysta?

Nieprzeczytany postprzez kamilos205 » poniedziałek, 15 lipca 2013, 19:15

A jest ktoś komu aero2 działa?
kamilos205
Najsłabsze Ogniwo
 
Posty: 5
Dołączył(a): poniedziałek, 15 lipca 2013, 15:58

Re: Aero2 - ktoś korzysta?

Nieprzeczytany postprzez walek » poniedziałek, 29 lipca 2013, 15:35

A cena stosunkowo jest ok?
mieszkania lublin
walek
Najsłabsze Ogniwo
 
Posty: 3
Dołączył(a): poniedziałek, 29 lipca 2013, 15:33

Re: Aero2 - ktoś korzysta?

Nieprzeczytany postprzez młody » wtorek, 30 lipca 2013, 07:16

kamilos205 napisał(a):A jest ktoś komu aero2 działa?



Okolice Szydłowa sygnał jest na małej magnesowej antence
ale transfer ........jak w umowie (tragiczny)
Potwierdza się stara zasada
"za tanie piniądze to psi mięso jedzą"
jak coś jest za darmo to często na darmo
Wybrałem sobie taki nick ... bo ze mnie nie jest stary pryk.
Jeżeli zechcesz mnie zobaczyć... to właśnie tutaj myszką naciś.
Postaraj odnieś się do tego postu..
Autora zostaw w spokoju po prostu.
Avatar użytkownika
młody
Wszechobecny
 
Posty: 1100
Dołączył(a): sobota, 12 lipca 2003, 13:27
Lokalizacja: cały kraj.

Re: Aero2 - ktoś korzysta?

Nieprzeczytany postprzez Czarny2014 » wtorek, 13 sierpnia 2013, 08:37

ja korzystam i nie ma co narzekać, może prędkości nie są kosmiczne, ale idealnie nadaje się w podróży!

walek - aero2 jest darmowe, płacisz tylko depozyt za kartę SIM
Czarny2014
Najsłabsze Ogniwo
 
Posty: 1
Dołączył(a): wtorek, 13 sierpnia 2013, 08:34

Re: Aero2 - ktoś korzysta?

Nieprzeczytany postprzez pcdoktor » niedziela, 18 sierpnia 2013, 08:38

Czarny2014 napisał(a):ja korzystam i nie ma co narzekać, może prędkości nie są kosmiczne, ale idealnie nadaje się w podróży!

walek - aero2 jest darmowe, płacisz tylko depozyt za kartę SIM

według mnie jak za cos płacisz to wymagasz
dla wszystkich którzy chcieli potestowac aero2
koszt depozytu karty 20 zł , 7zł za przysłanie karty poczta , modem zgodby z aero2 od 100 do 200 zł
pcdoktor
Najsłabsze Ogniwo
 
Posty: 2
Dołączył(a): niedziela, 18 sierpnia 2013, 08:08

Re: Aero2 - ktoś korzysta?

Nieprzeczytany postprzez kamilos205 » niedziela, 25 sierpnia 2013, 20:38

Jak się ma telefon obsługujący 900 MHz to on może spełniać rolę modemu i koszta są o wiele mniejsze.Może i ja zamówię tą kartę bo chyba się inaczej nie dowiem czy u mnie jest zasięg czy nie :)
kamilos205
Najsłabsze Ogniwo
 
Posty: 5
Dołączył(a): poniedziałek, 15 lipca 2013, 15:58

Re: Aero2 - ktoś korzysta?

Nieprzeczytany postprzez kamilos205 » środa, 11 września 2013, 16:25

Na stronie mapa.btsearch.pl pojawiły się nowe nadajniki aero2 w naszym rejonie (Połaniec,Staszów,Krzywołęcz,Oleśnica).Czy mógłby ktoś sprawdzić czy już działają?

http://mapa.btsearch.pl/gps/ll/50.49887 ... 71094/z/11
kamilos205
Najsłabsze Ogniwo
 
Posty: 5
Dołączył(a): poniedziałek, 15 lipca 2013, 15:58

Następna strona

Powrót do Internet i komputery

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość